Adriano Lucatelli: «Picked on Bitcoin, mutta tarkoituksenmukaiset sijoittajat»

Entinen pankkiiri Adriano Lucatelli on rahoituksen merkittävimpiä bitcoinin skeptikkoja. Fintechin perustaja on pehmentänyt kantaansa, vaikka hän onkin edelleen kriitikko ja halveksija, hienossa Aasian haastattelussa.

Arvelit bitcoinin olevan nolla viimeisen puomin aikana vuonna 2017 – ettei sillä ole arvoa. Tuntuuko sinusta edelleen niin?

Kyllä, uskon edelleen, että bitcoinilla ei ole sisäistä arvoa. Kysymys on pikemminkin: onko bitcoin löytänyt roolinsa? Olen muuttanut näkemystäni siitä. Bitcoin Evolution potentiaalinen rooli arvon säilyttäjänä on nousemassa – periaatteessa digitaalinen kulta. Joten olen vähän vähemmän kriittinen bitcoinin tulevaisuuden suhteen.

Entä kryptovaluuttojen tulevaisuus?

Salausvaluuttoja on liikaa – useita tuhansia. Se kuvaa kuinka paljon hypejä käytiin läpi kolme vuotta sitten. Mutta bitcoin osoitti sen ominaisuudet.

Miksi varoitit bitcoinista?

En ollut sinänsä bitcoinia vastaan ​​alusta alkaen. Mikä vikasi minua, oli ahdistus, joka sytytti ensisijaisesti polttoaineiden spekulointiin ja hintaan. Lukemattomat, täysin sääntelemättömät alkuperäiset kolikoiden tarjoukset, jotka antavat epäuskoisia lupauksia sijoittajille, häiritsivät minua.

«Tarkoittaako tämä sitä, että mielestäni Tesla tai osakkeet ovat huonoja?»

Ja minua häiritsivät jotkut sveitsiläiset poliitikot, jotka antoivat itsensä instrumentoida aiheeseen, josta he eivät todellakaan tiedä paljoakaan.

Varoitit äskettäin Teslasta …

Kyllä, mutta merkitseekö se sitä, että en pidä Teslan autoista? Tai että en pidä Teslan osakkeista? Ei, päinvastoin. Varoitan sen arvostamisesta, aivan kuten tein bitcoinin kanssa. Olen voinut olla tuolloin hieman ankara, koska näimme usein kuinka ihmiset menettivät päätään. Valitsin bitcoinin, mutta tarkoitin sen sijoittajia.

Heistä on tullut ammattimaisempia

Tänään on paljon enemmän tietoa, joka on helposti saatavilla, ja on olemassa kaavioita, jotka kuvaavat bitcoinin hinnan kehitystä. Meillä on välittäjiä, kuten Bitcoin Suisse, jotka yrittävät saada pankkilisenssiä ja heidän on varmasti täytettävä melko tiukat vaatimukset päästäksesi sinne. Tämä kaikki osoittaa, että bitcoin on matkalla kohti valtavirtaa ja pystyi vakiinnuttamaan asemansa digitaalisena kullana.

Kullalla on teollinen arvo, kun taas bitcoin on täysin virtuaalinen.

Emme saisi yliarvioida kullan teollista arvoa, kun otetaan huomioon sen rooli sijoituksena. Kulta on arvopaperi ja arvovarasto, kuten bitcoin on nytkin.

Samaan aikaan pyrkimykset luoda bitcoin maksutavaksi jatkuvat.

Se ei sovellu maksuihin: bitcoin-verkko on iso ja hidas. Sinun on pystyttävä tekemään enemmän kuin vain verosi maksaminen bitcoinilla Zugissa, jos haluat luoda maksujärjestelmän, joka on ankkuroitu yhteiskuntaan.

Kommentare sind deaktiviert.