Hva holder valget for Bitcoin?

Med presidentvalget som skjer så snart, lurer mange analytikere og bransjeeksperter på hvor solid bitcoin-fremtiden vil være. Hver kandidat representerer et annet resultat for verdens største digitale valuta.

Mange analytikere tror at økonomien vil være betydelig sterkere under Donald Trump, noe som betyr at prisen på BTC potensielt kan være treg til å stige, mens Biden sannsynligvis vil føre til fall i aksjemarkedet, noe som kan gi Bitcoin Code en sjanse til å spike raskere.

Vil valget påvirke Bitcoin?

I løpet av de siste ukene har bitcoin vært på en seriøs rulle og spikret så høyt som $ 14 000 for ikke så lenge siden – det høyeste det har vært siden sommeren i fjor. Imidlertid har valutaen siden gått litt tilbake, med prisen på bitcoin falt i skrivende stund mot $ 13.500.

Mange Wall Street-spillere og handelsmenn er bekymret for utsiktene til en Biden-seier, og tror at den demokratiske utfordreren kommer til å få slutt på den solide økonomien som er etablert under fire år av Donald Trump. Anatoliy Knyazev – administrerende direktør i meglerfirmaet Exante – forklarte i et nylig intervju:

En Trump-seier vil sannsynligvis bli ønsket velkommen av aksjemarkedsaktørene, og bitcoin vil fortsette å vokse sammen med andre eiendeler. Imidlertid vil en Biden-seier, som kan føre til et aksjemarkedsfall, også kaldt i bitcoin-favør basert på forventningen om depresiering av dollaren.

Her er tingen vi alle trenger å tenke på. En Trump-seier kan føre til jevn vekst, mens en Biden-seier kan få ned så mange andre markeder og eiendeler at det gir rom for bare ett å utvide. Det er klart at sistnevnte gir mer et dommedagsscenario som amerikanere – og handelsmenn overalt, helt ærlig talt – trenger å bekymre seg for.

Prisen på bitcoin er viktig for de fleste handelsmenn, men den skal ikke gå på bekostning av andre markeder. Dette er det mange spillere ikke ser ut til å lære. Bitcoin bør være en ressurs som vokser sammen med andre, ikke på bekostning av andre.

Hvis bitcoin vokser i pris, men aksjemarkedet faller og den amerikanske økonomien herjet av inflasjon, er dette et stort problem hele veien rundt. Til slutt vil en forsinket økonomi sive inn i bitcoin-rommet og muligens også skade digital økonomi.

Holde økonomien i sjakk

Nigel Green – administrerende direktør i deVere Group – forklarte at en økning i „safe haven“ eiendeler potensielt kunne oppstå etter valget. Sier han:

Markeder avskyr usikkerheten, så i tilfelle et omstridt resultat vil eiendeler i fristed få et løft, spesielt ikke-suverene klasser som gull og bitcoin.

Flere økonomer advarer også om at aksjemarkedet kan gli så mye som 20 prosent dersom en kandidat nekter å akseptere valgresultatet.

Kommentare sind deaktiviert.